Bez glutenu | Kulinaria | Smoothie | Śniadanie | Wegańskie

Koktajl z mrożonymi owocami leśnymi i bananem

25 listopada 2017

Koktajl z mrożonymi owocami leśnymi i bananem to bardzo dobry sposób na poprawę humoru oraz dostarczenie dawki witamin w okresie jesieni i zimy.

W sklepach jest duży wybór świeżych owoców,wolę jednak używać mieszanek mrożonych w okresie letnim. Jeśli sami tego nie zrobiliście możecie kupić je w sklepach. Do koktajlu zawsze dodaję odrobinę soku z czarnego bzu oraz jedną łyżeczkę nierafinowanego oleju kokosowego. Oba składniki posiadają cenne wartości odżywcze.

 

Koktajl z mrożonymi owocami leśnymi i bananem

Składniki na 2 – 3 porcje:

  • 200 g mrożonych owoców leśnych
  • 400 ml kefiru (można zastąpić mlekiem roślinnym)
  • 25 ml soku z czarnego bzu
  • 1 łyżeczka nierafinowanego oleju kokosowego
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1 banan
  • 1 łyżka płatków owsianych górskich (nie są konieczne)
  • odrobina owoców do podania

Przygotowanie:

  • Do pojemnika blendera włóż wszystkie składniki. Zmiksuj na gładką konsystencję.
  • Przelej do szklanek, udekoruj odrobiną owoców.
  • Smacznego!

 

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.