Bez glutenu | Smoothie | Wegańskie

Koktajl kakaowy na mleku roślinnym

19 kwietnia 2018

Koktajl kakaowy na mleku roślinnym jest świetnym rozwiązaniem na upale dni. Doskonale wpływa na nasz nastrój. Po jego wypiciu gwarantuje szeroki uśmiech na Waszych twarzach 🙂 Gałkę lodów można pominąć lub zastąpić dodatkową 1/2 łyżki kakao. Pyszny, sycący i bardzo zdrowy. Polecam!

Koktajl kakaowy na mleku roślinnym

Składniki:

  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta kurkumy
  • szczypta cynamonu
  • 500 ml mleka roślinnego (u mnie migdałowe)
  • opcjonalnie: gałka lodów czekoladowych (w opcji wegańskiej pomijamy)

Przygotowanie:

  • Do pojemnika blendera wlej mleko roślinne i dodaj inne składniki. Zmiksuj na gładki koktajl.
  • Koktajl kakaowy na mleku roślinnym przelej do szklanek i podawaj schłodzony w lodówce.
  • Smacznego!

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.